Előfizetői tartalom

Jelentős támogatást adna a műemlék épületek tulajdonosainak Lázár János új törvénye

Portfolio
Magyarországon jelenleg közel 15 ezer műemlék található, amelynek 20 százaléka kiemelten védett, 80 százaléka védett műemlék. Ha az állam egy adott építményt, tájépítészeti alkotást műemléki védelem alá helyez, akkor az érintett tulajdonosoknak, használóknak ez többletkötelezettséggel jár, ami egyben többletköltségeket is jelent. A magyar építészetről szóló törvény koncepciója erre kíván megoldást találni különböző kedvezmények bevezetésével.

A műemlékek a nemzeti identitást megjelenítő és azt alakító értékek, melyek egyediségükben pótolhatatlanok, azonban életkorukból adódóan sérülékenyek, vagy már eleve leromlott állapotúak. Hiába azonban az érték, a legtöbb esetben ezek az épületek funkcionális szempontból nem felelnek meg mindenben a mai kor elvárásainak. A magyar építészetről szóló törvény éppen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés