Előfizetői tartalom

Zöldkártyát és szervízkönyvet írna elő az épületekhez az új törvény

Portfolio
Bevezetné a zöld útlevelet és úgynevezett zöldkártyával egészítené ki az épületenergetikai tanúsítványokat a magyar építészetről szóló törvény koncepciója. A kártya célja, hogy kiegészítő információt adjon az épület épített zöld környezetére, esetleges zöld közműellátására vonatkozóan. Emellett a gépjárművekhez hasonlóan az épületek is szervízkönyvet kapnának, amelyek a karbantartással, felújítással, átalakítással, bővítéssel kapcsolatos információk vezetését és az ezekre vonatkozó dokumentumok tárolását szolgálnák.

A zöldkártya egy zöldútlevél-rendszer kialakításának lenne a része, amely nyomon követhetné az épületek életciklusa alatti zöld energia, zöld környezet és zöldtudatos használati mód komplex rendszerszemléletét. Ahhoz, hogy az épületek esetében is megvalósulhasson a fenntarthatóság, többek között az alábbi célok ösztönzését javasolja a törvény: Lokális energiaközösségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés