Előfizetői tartalom

Hol, mekkora lakást kaphatunk egymillió dollárért? - Nézzük, hogy áll Budapest a világ luxustérképén

Portfolio
Magyarországon már a néhány száz milliós házak kapcsán is sokan felkapják a fejüket, de ez semmi ahhoz képest, ami a világ legdrágább lakáspiacain zajlik. Míg a gazdasági bizonytalanságok miatt egyre több helyen fordul stagnálásba vagy enyhe csökkenésbe a korábbi lakáspiaci növekedés, addig a luxuslakások piacán továbbra is tart a szárnyalás. Az alábbiakban összeszedtük, hogy mely városokban cserél gazdát a legtöbb luxuslakás és hol, mekkora lakásra lenne elég ma egymillió dollár, illetve azt is megnéztük, hogy mi a helyzet Budapesten a világ legdrágább városaihoz képest.

A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is tartja magát az élen a mediterrán térség leggazdagabb országa, Monaco. A városállam lakáspiacán egymillió dollárért a prémium szegmensben mindössze egy 17 négyzetméteres minigarzont lehetne kapni, azaz 20 millió forint feletti négyzetméterárakról beszélhetünk. A következő város az évek óta lakáshiánnyal küzdő Hongkong, ahol...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái