FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Tovább kúsznak felfelé a lakásbérleti-díjak

Portfolio
Tovább nőttek a lakbérek februárban: országosan 1,8, a fővárosban 1,4%-kal lettek magasabbak egy hónap alatt, Budapest valamennyi kerületcsoportjában emelkedés történt. A nominális lakbérek növekedési üteme éves összevetésben még mindig alacsonyabb volt az inflációnál, emiatt reálértékük néhány százalékkal csökkent egy év alatt. Az előző hónaphoz mérten azonban a lakbérek jobban nőttek a fogyasztói áraknál, így reálértéken számítva januárhoz képest kismértékű emelkedést mutattak - derül ki a KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből.

A tavaly év végi lassulás után az idei év gyorsabb ütemű emelkedést hozott a lakásbérleti piacon. 2023 februárjában az előző hónaphoz képest országosan 1,8, Budapesten 1,4%-kal nőttek a kínálati bérleti díjak. Az előző év azonos időszakinál országosan 20, Budapesten 21%-kal, a 2015. évi bázisidőszakinál pedig 79, illetve 71%-kal voltak magasabbak a februári lakbérek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés