Előfizetői tartalom

Azt hiszed, Budapesten magasak a lakásárak? Nézd meg, mi zajlik a környező fővárosokban

Portfolio
Bár a V4-ek fővárosainak lakáspiacai elsőre hasonlónak tűnnek egymáshoz, mind az árakban, mind az elérhető hozamokban vannak különbségek. Nagyon nem mindegy, hogy Prágában, Varsóban, Pozsonyban vagy Budapesten vásárolunk befektetési céllal lakást, ahogy az sem mindegy, hogy ezt a fővárosok melyik részén tesszük. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy a régiós fővárosok lakáspiacain - kiegészítve Bukaresttel - milyen árakra, bérleti díjakra és hozamokra lehet számítani.

Nem meglepő, hogy a vizsgált fővárosok közül a legmagasabb lakásárakkal a gazdaságilag is legfejlettebb Csehország fővárosának piacán találkozunk, ahol a belvárosi, jó állapotú lakások négyzetméterára eléri a 2,8 millió forintot. Ezzel egyébként a cseh főváros több nyugat-európai nagyvárost is maga mögé utasít, igaz, ez csak egy szűk belvárosi területre igaz. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés