Portfolio signature

Hogy áll a magyar építőipar Európa többi országához képest?

Portfolio
Az építőipar szinte mindenhol az egyik legfontosabb ágazata a gazdaságnak, mind a foglalkoztatottak száma, mind a beruházási volumen tekintetében. Bár az építőipari beruházások értéke valójában nem egy GDP-részarányos mutató, mégis jó viszonyítási alapot ad ahhoz, hogy a gazdaság méretével összehasonlítsuk a beruházási volument. Az alábbiakban ez alapján hasonlítottuk össze az unió országait, kiegészítve Svájccal és Norvégiával. Nézzük, hogy áll az európai listán Magyarország!

Ami az uniós országok építőipari volumenét illeti, 2021-ben mindössze öt ország - Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia - adta a teljes beruházási érték 70 százalékát.

Németország egymaga az 1600 milliárd eurós volumen több mint negyedéért felelt.

Ehhez képest szinte elhanyagolható a magyarországi 15 milliárd euró, jóllehet a GDP-hez viszonyítva ez is közel 10 százalékos részarányt jelent.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés