Előfizetői tartalom

Tizenkét éve nem láttunk ilyet a német lakáspiacon

MTI
Tizenkét évig tartó folyamatos növekedés után a tavalyi utolsó negyedévben csökkent a lakóingatlanok ára Németországban - közölte a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis). A lakások és az egy- vagy kétlakásos családi házak ára átlagosan 3,6 százalékkal csökkent a tavaly október-decemberi időszakban az egy évvel korábbihoz képest. Ez az első lakásárcsökkenés Németországban 2010 utolsó negyedéve óta, amikor 0,5 százalékkal mérséklődtek az árak éves összevetésben.

Az egy negyedévvel korábbihoz, vagyis a július-szeptemberi időszakhoz képest még nagyobb mértékben, átlagosan 5 százalékkal csökkent a lakóingatlanok ára Németországban. A visszaesés főleg a finanszírozási feltételek szigorodása miatt csökkenő keresletnek és a tartósan magas inflációnak tulajdonítható - fejtették ki a Destatis jelentésében. A megelőző bő tíz évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés