Előfizetői tartalom

Nagy átalakulásokat hoz az idei év a magyar lakáspiacon

Portfolio
Előrejelzések szerint 2023-ban visszafogottabb lehet a kereslet és átrendeződhetnek a portfóliók a hazai lakáspiacon, legalábbis ami a befektetési célú vásárlásokat illeti. A befektetők egy része az ingatlannal szemben más, versenyképes alternatívák után néz, sokan viszont a lakáspiacon belül próbálják optimalizálni a befektetésüket annak érdekében, hogy a lelassult piacon a lehető legmagasabb hozamokat tudják realizálni. Jelenleg a befektetők többsége nemcsak vásárlóként, de egyben eladóként is megjelenik a lakáspiacon, ami az idei évben nagy átalakulásokat eredményez.

A befektetői kereslet a tavalyi év második felében még erős volt a hazai lakáspiacon, különösen a fővárosban, ahol a befektetők aránya 40 százalék felett alakult 2022 utolsó három hónapjában. Nagy számban voltak befektetők a vásárlók között az év végén, de az eladók között is a legnagyobb csoportot alkották. A Takarék Csoport szakértői szerint azonban ez nem feltétlenül...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái