Előfizetői tartalom

Csökkenni kezdett a fővárosi panellakások ára

Portfolio
A házgyári lakások közel 10 éve tartó, fokozatos áremelkedésének végét jelezhetik a 2023-as értékesítési adatok. A rezsivédett címkével kiugróan nőtt a panelek népszerűsége tavaly, azonban a 2022-es átlaghoz képest 9-12%-kal alacsonyabb áron találtak új tulajdonosra a fővárosi panelek idén. A nyugati országrészben csekélyebb, 1%-os az enyhülés, azonban a keleti régió lakótelepein még mindig 7%-os emelkedést tapasztalt a Duna House.

Az idei, fővárosi tranzakciók szerint ez év februárjában Budán 9 százalékkal, a pesti oldalon 12 százalékkal csökkent a panelek átlagos négyzetméterára a 2022-es átlaghoz képest. A csaknem 10 éve tartó töretlen áremelkedés a budai kerületek lakótelepein tavaly októberben érte el az eddigi maximumot, míg a pesti oldal panellakásainak négyzetméterárai 2022 novemberében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés