Előfizetői tartalom

Olyan dolog történt a cseh lakáspiacon, amire nagyon régen nem volt példa

Portfolio
A magas infláció olyasvalamit hozott, amire Csehországban régóta nem volt példa: a lakásáremelkedés megtorpanását. A lakáspiac jelentősen lelassult, a szereplők gazdasági fellendülésre várnak és a befagyott kereslet hamarosan eléri az építőipari cégeket is - derül ki az Euroconstruct cseh tagintézetének felméréséből. Hoz-e ez a helyzet hosszú távú változást, vagy a piac csak elment szünetre, mielőtt visszatér a régi kerékvágásba?

A kelet-közép-európai régió egészéhez hasonlóan Csehországban is nagyon ragaszkodnak a saját lakáshoz: az Eurostat legfrissebb adatai szerint a csehek 78,3%-ának van saját lakása. A magas keresletnek és az ennél jóval alacsonyabb kínálatnak köszönhetően a lakásépítés hosszú ideig a cseh építőipar motorja volt. Ebben a környezetben az ingatlanárak meredeken emelkedtek;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés