Előfizetői tartalom

Ebben a három kerületben épül fel a budapesti lakások több mint fele - Térképen a területi különbségek

Portfolio
Az utóbbi években a budapesti új társasházi lakások területi eloszlása erős koncentráltságot mutat. A lakások 29,3 százaléka egy kerületben (XIII. kerület) helyezkedik el, míg az összes lakás több mint fele, egész pontosan 57,6 százaléka a XIII., a XI. vagy a IX. kerületben található - derül ki az MNB, Eltinga - Budapesti Lakáspiaci Riportján alapuló tanulmányából. Hogy pontosan hol is vannak ezek, egy részletes térképen is bemutatjuk.

Míg az összes budapesti új lakás közel 30 százaléka a XIII. kerülethez köthető, addig a kerületek több mint felében a lakásoknak mindössze 10 százaléka épül. Az új társasházi lakásfejlesztések jelentős területi koncentrációját egyrészt a fejlesztési telkek elérhetősége, másrészt a gazdaságosan építhető fejlesztési volumen, harmadrészt a jó tömegközlekedésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés