Előfizetői tartalom

Egyelőre nem válnak jogi személlyé a társasházak

Portfolio
Az elmúlt napokban az futótűzként terjedt el az interneten, hogy a társasházak jogi személlyé válásával párhuzamosan a társasházi lakások státusza közös tulajdonba kerülhet, az állítás alapja pedig az a törvénymódosítás volt, amely a jogi személyek nyilvántartásának rendezéséről és egységesítéséről szól. A vg.hu kérdésére a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének jogvégzett alapító elnöke ugyan  elárulta, hogy a tervezett változás semmilyen formában nem érinti a magántulajdonú lakásvagyont, a kérdés azonban úgy tűnik hamar tárgytalanná vált, miután a kormány elhalaszthatja a törvény módosítását.

A kormány honlapjára felkerült egy, az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló salátatörvény-tervezet szerint tehát. nem fog hatályba lépni július 1-jétől az úgynevezett egységes jogi személy törvény. A lap kérdésére Kovács Krisztián, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója elárulta, hogy a szakma eredetileg is elképzelhetetlennek tartotta a túl...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés