Előfizetői tartalom

Szinte teljesen befagytak az árak a lakáspiacon

Portfolio
Kevesebb új lakás épül Budapesten és a tervezettek száma is érezhetően csökkent, de ennek ellenére sem állt le az ingatlanpiac. Az Otthon Centrum kimutatása szerint 2023 első negyedévében a fejlesztők már elkezdték hirdetni a korábban előkészített projektjeiket. A kereslet visszaesése miatt azonban a négyzetméterárak emelkedése lelassult, szinte ugyanott vannak mint egy negyedévvel ezelőtt. A fővárosi kerületek között viszont még soha nem volt ekkora az árkülönbség.

Az Otthon Centrum felmérése szerint az idei év első negyedévében 329 új lakásberuházás indult el Budapesten, melyekben 26,4 ezer lakás épül. A projektek száma 4,9 százalékkal, a lakások száma pedig 5,4 százalékkal kevesebb, mint az előző negyedévben. A kínálat 29 százaléka, 7,6 ezer lakás áll tervezés alatt, ami arányaiban 2,7 százalékkal, nominálisan pedig 1100 lakással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés