Előfizetői tartalom

Fontos javaslatokat tett az ÉVOSZ Lázár Jánosnak

Portfolio
Tegnap írtunk arról, hogy parlament elé került az új beruházási törvény, ami az állami projektek új rendszerét fogja meghatározni. A 2023. évi építésgazdasági tényszámok ugyanakkor a piac nem várt mértékű szűkülését mutatják, a vállalkozások várakozásai pedig egyre borúlátóbbak. Az építőipar 2023. évi tényszámai január-február hónapban 8,2%-os csökkenést mutat, az újonnan kötött szerződések értéke 50%-kal kisebb, az összes rendelésállomány 25%-kal kisebb mint 2022. február végén volt, ezen belül a mélyépítési ágazatnál ez a szám 35%-os visszaesést mutat. A folyamat megállítása és visszafordítása érdekében az ÉVOSZ fontos javaslatokat tett az Építési és Közlekedési Minisztérium számára.

Az építési beruházások közbeszerzési piacán 2022. január-március hónapokban 949 milliárd forint értékű eljárást folytattak le, ami 2023. első három hónapjában mindösszesen 208 milliárd forint volt. A lakossági megrendelések is visszaestek, mindezek eredményeként az év első két hónapjában, 2022. hasonló időszakával összehasonlítva 50%-kal kevesebb falazóanyagot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés