Előfizetői tartalom

Kiadta számait a KSH: így alakulnak Magyarországon a legfrissebb lakásárak

Portfolio
Ahogy már április elején megírtuk, a KSH 2022 utolsó negyedévére vonatkozóan nominálisan is árcsökkenést mért a hazai lakáspiacon. Ez még egy erősen előzetes becslés volt, de a ma megjelent frissebb, jelentősen magasabb adatfeldolgozottság melletti számok is ezt a trendet erősítik. Menet közben ráadásul a Takarék Csoport is frissítette árindexét, ami már a tavalyi harmadik negyedévre vonatkozóan is minimális árcsökkenést jelez.

2022-ben negyedéves alapon az I. negyedévi 9,8%-os kiugrás után a III. negyedévre fokozatosan 3,1%-ra lassult a használt lakások árának emelkedése, majd a IV. negyedévre a lassulás árcsökkenésbe fordult át (–2,6%). Az új lakások a használtakhoz hasonló ütemben drágultak az év első felében, ezt a III–IV. negyedévben stagnálás váltotta fel enyhe (1% alatti) elmozdulásokkal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés