Előfizetői tartalom

Veszélybe került a Déli Körvasút megépítése - Megsemmisítette a környezetvédelmi engedélyt a bíróság

Portfolio
A bíróság ma ismét megsemmisítette a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét a vasútellenes csoportok, illetve a fővárosi és újbudai önkormányzatok indítványára - tette közzé Vitézy Dávid, közösségi oldalán. A bíróság nem a projekt egészének létjogosultságát vagy indokoltságát vonta kétségbe, de különböző technikai és eljárási hibákat azonosított, melyek majd az írásba foglalt ítéletből derülnek ki pontosan.

Vitézy Dávid szerint ez jó eséllyel azt jelenti, hogy a beruházás jelentősen csúszhat és komoly esélye van annak is, hogy végül elveszít többszáz milliárd forint uniós forrást. Az ítéletről az Indexnek úgy fogalmazott, hogy az inkább formális jogi kifogásokon alapul, így a projekt összességében még nincs veszve és bízik abban, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés