Előfizetői tartalom

Hány új lakás épül idén Magyarországon? - Megjött a szakértők becslése

Portfolio
A tavalyi évben 20 540 új lakás épült Magyarországon, azonban az idei évben ennél alacsonyabb lehet a végső szám. A Lakáspiaci Hangulatfelmérésünkben megkérdezett szakértők 2023-ra átlagosan 16 700, 2024-re pedig mindössze 15 400 új lakás felépítését vetítik előre. Hogy valóban ilyen irányba indult-e el a trend, az csütörtökön kiderül, amikor a KSH közzéteszi idei első negyedéves lakásépítési számait, addig viszont nézzük a szakértői várakozásokat.

Hiába épült 3,2 százalékkal több lakás 2022-ben mint a megelőző évben, az idei és a jövő évi kilátások is a csökkenés irányába mutatnak. Az általunk megkérdezett lakáspiaci szakértők egységesen csökkenésre számítanak, ami az alábbiak szerint alakulhat. Ez viszont azt jelenti, hogy a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés