Előfizetői tartalom

Megrohanták a kínaiak az európai lakáspiacot az aranyvízum korlátozásának hírére

Portfolio
Véget érhetnek az európai aranyvízum programok a lakhatási költségek drasztikus emelkedése miatt - írja a Bloomberg. A programokat több uniós országban a 2008 utáni gazdasági válság során a kilábalás elősegítése érdekében vezették be, melyek lényege, hogy unión kívüli állampolgárok bizonyos összeg befizetése fejében letelepedési engedélyt és állampolgárságot kapnak az adott uniós országban. A program viszont sok helyen hozzájárult a lakhatási költségek emelkedéséhez, így többen is annak leállítását sürgetik.

Korábban Írország, majd Portugália döntött úgy, hogy leállítja az új aranyvízumok kiadását a tehetős külföldieknek. Mindkét ország több mint egy évtizede vezette be a programot a gazdasági válságból való kilábalás elősegítésére, mostanra viszont a lakhatási költségek emelkedése miatt más országokban is sokan a leállítás mellett érvelnek. Az esetleges leállítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés