HAP_9134
Ingatlan

Átadták a Panattoni első magyarországi projektjét

Portfolio
Átadták a Panattoni, Európa legnagyobb ipariingatlan-fejlesztőjének első magyarországi projektjét. A Panattoni City Dock Törökbálint névre keresztelt logisztikai központ 12 kilométerre helyezkedik el Budapesttől. A négy raktárból álló komplexum összesen 17 ezer négyzetméter alapterületű.

A négy modern logisztikai csarnokot magába foglaló Panattoni City Dock Törökbálint megnyitóján Kemenes László, a Panattoni Hungary ügyvezetője elmondta, mindössze 9 hónap leforgása alatt sikerült egy korszerű, BREEAM Excellent tanúsítással rendelkező, energia és környezettudatos üzleti parkot megépíteni egy kihívásokkal teli időszakban. A projekt tervezője a Value4Real, kivitelezője pedig a Market Zrt. és az Aston Construction Zrt. voltak.

A négy épület mindegyikét a bérlők igényeire szabja a cég, az első bérlő nyár elején költözik be: a gyógyszerészeti termékeket gyártó Pharma Pack - az Extrovis AG 100%-os magyarországi leányvállalata - raktárbázist és csomagolóüzemet épít ki, amelyhez speciális kialakítású hűtőraktár is tartozik majd, mindezt 3000 négyzetméteren.

A komplexum úgynevezett last-mile raktárközpont, amely jó megoldást jelenthet azon cégek számára, amelyek javítani akarják szállítási hatékonyságukat és készletgazdálkodási folyamataikat, illetve csökkentenék a költségeiket és a környezeti hatásukat.

A fejlesztő kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatóságra: a telek felét fák és cserjék borítják, a növények és vadvirágok locsolását automata öntözőrendszer biztosítja. A parkolóban több elektromos töltőállomást és autómegosztó-parkolóhelyet építettek ki, de a kerékpár és roller-tárolók sem maradtak el. Az épületek a BREEAM-irányelveknek megfelelő, csökkentett vízfogyasztású szaniterekkel és csaptelepekkel, szivárgásérzékelő rendszerrel, valamint intelligens energiagazdálkodási rendszerekkel lettek felszerelve. Törekedve a természetes megvilágítás növelésére, az irodákba hatalmas ablakokat építettek és a BREEAM irányelvek mentén alakították ki az irodahelyiségek akusztikáját is.

A Panattoni magyarországi terjeszkedésének mai első lépését szorosan követi a második, nemrégen jelentették be, hogy Gyálon épít 64 ezer négyzetméteren raktárközpontot a fejlesztő, a beruházás még idén megkezdődik.

A Panattoni Európa legnagyobb magánkézben lévő ipari ingatlanfejlesztője, világszinten eddig több mint 52 millió négyzetméternyi területet fejlesztettek, ebből 2018 és 2020 között közel 6,5 milliót. A vállalat tervezett fejlesztéseinek volumene a 30 millió négyzetmétert közelíti, ami többszörösen meghaladja a többi nemzetközi ingatlanfejlesztő hasonló fejlesztési terveit.

Címlapkép forrása: Hajnal Péter / Panattoni

Az év legrosszabb napja az amerikai tőzsdéken
Fiatal nő befektetés számolás
Európai Tanács
olaj
koszovó
Szudán
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Durva csúszások jönnek az újlakásprojekteknél