Előfizetői tartalom

Az elemzőket is meglepte, mekkorát estek a lakásárak a szomszédos fővárosban

Portfolio
A bécsi lakáspiac teljesített a legrosszabbul Európa nagyvárosai közül az elmúlt egy évben - írja a Bloomberg City Tracker. Az osztrák fővárosban a tavalyi csúcshoz képest nominálisan 12,2 százalékkal csökkentek a lakásárak, amivel a szintén régóta gyengélkedő stockholmi lakáspiac számait is alulmúlta, miközben Madrid, Milánó és Zürich továbbra is árnövekedést ért el.

Jelentősen csökkentek a lakásárak egy év alatt Bécsben, ahol az aktív bérleti piac alternatívát kínál a lakásvásárlással szemben. Az infláció által erodált jövedelmek miatt egyre több bécsi család dönt a bérlés mellett ahelyett, hogy vásárolna. A visszaesést ráadásul a szigorodó hitelfelvételi intézkedések is fokozzák, így a jövőben további árcsökkenés várható....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés