FONTOS Nagy ajándékot készít a kormány az első lakásvásárlóknak, mi van a háttérben?
 
Előfizetői tartalom

Véget ér a metrópótlás - Átalakul a belváros felszíni közlekedése

Portfolio
Május 22-én befejeződik az M3-as metró felújítása, hétfőtől minden állomáson újra megállnak a metró szerelvényei. Ezzel új szakaszba lép az "Újjáéledő sugárutak" városfejlesztési koncepció megvalósítása. Az elmúlt közel hat évben ideiglenesen kijelölt buszsávok segítették a pótlóbuszok haladását. A mostanra feleslegessé váló buszsávok átalakításával egyszerre cél, hogy ne növekedjen a belváros forgalmi terhelése, hogy biztonságosan lehessen kerékpározni az Üllői és a Váci út mentén és hogy csökkenjen a torlódás mértéke a belvárosban. A hétvégén a Bajcsy-Zsilinszky úton folytatódik a forgalmi rend helyreállítása - közölte Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Május 22-én teljesen visszakapják a budapestiek a hármas metrót, ezzel véget ér a metrópótlás 5 és fél éves időszaka. Jelentős változások lépnek életbe a forgalmi rendben a pótlóbuszok számára használt sávok átalakításával az észak-déli tengelyen. A fejlesztésnek hármas célja van: a belvárosi forgalomterhelés növekedésének megakadályozása, biztonságos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái