Sosem épült annyi naperőmű Magyarországon, mint tavaly
Ingatlan

Ezek az ingatlantársaságok fektethetnek a jövőben kiserőművekbe

Portfolio
Egy hónapja írtunk arról, hogy társadalmi egyeztetésre bocsátott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium egy rendelettervezetet, amely lehetővé tenné a kollektív befektetési formák, például a Baross Gábor Tőkeprogramban részt vevő befektetési alapok (a listájuk itt olvasható) számára olyan ingatlantársaságok finanszírozását is, amelyek tevékenysége kiserőművekbe történő befektetés. A legfrissebb Magyar Közlönyben ehhez kapcsolódóan újabb konkrétumok jelentek meg.

A legújabb információk szerint az ingatlanalap és az ingatlantársaság az érintett ingatlanok és vagyoni értékű jogok értékének megállapításával ingatlanértékelőt, kiserőmű és annak vagyoni joga értékének megállapítással kiserőmű értékelőt bíz meg. Az ingatlanalap és a részesedésével működő ingatlantársaság kizárólag ugyanazt az ingatlanértékelőt bízhatja meg az előbbi feladattal. Ingatlanértékelő szervezet esetén a megbízásban az ingatlanértékelő szervezet alkalmazásában álló, az értékelést ténylegesen végző természetes személyt is meg kell határozni. A megbízás hatályosságához a letétkezelő beleegyezése, továbbá a felügyelet jóváhagyása szükséges.

Mi számít ingatlantársaságnak?

Ingatlantársaságnak minősül a tagok (részvényesek) korlátozott felelősségével működő, önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan vállalkozás, amelynek tevékenységi köre ingatlanfejlesztés, ingatlanüzemeltetés, ingatlanforgalmazás, ingatlanhasznosítás vagy kiserőműbe történő beruházás, azzal, hogy megszerezhet és tarthat a villamosenergiáról szóló törvényben meghatározott kiserőmű üzemeltetéséhez és fenntartásához szükséges tárgyi eszközöket, villamosenergiatárolót, geotermikus energia kitermeléséhez és hasznosításához szükséges vagyoni értékű jogot és tárgyi eszközt, valamint kapcsolódó tevékenységként a kiserőmű, villamosenergia-tároló és geotermikus energia tárgyi eszközének üzemeltetését kapcsolódó tevékenységként végezheti. Ez a rendelet 2023. június 30-án lép hatályba.

A hazai ingatlanpiac különböző területei kiemelt figyelmet kapnak a június 7-i Portfolio Property X 2023 konferencián. Részletekért kattints!

Címlapkép forrása: Shutterstock

Európai Tanács
olaj
koszovó
Szudán
Ukrajna Gabona Haboru Export Importtilalom
olaf scholz g7 globális minimumadó
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Durva csúszások jönnek az újlakásprojekteknél