Előfizetői tartalom

Figyelmeztető jelek érkeztek a kínai ingatlanpiacról - Mi történik az országban?

Portfolio
Bár év elején már látszódtak a kínai ingatlanpiac fellendülésének a jelei, összességében még mindig nem jött el a fordulat. A lakáspiacon az árakban enyhe emelkedést hozott ugyan a május, de a tranzakciószámok még mindig alacsonyak, miközben a kereskedelmi ingatlanok esetében mind az árak, mind a tranzakciók meredek csökkenést mutatnak - írja a CNBC.

A Moody’s becslései szerint az ingatlanszektor és a kapcsolódó iparágak adják Kína gazdaságának több mint negyedét, de lassan tud csak az ismételt növekedés irányába fordulni a szektor. Az ingatlanfejlesztők eladósodottsága viszont egy célzott támogatási programnak köszönhetően csökkenni tudott. Az újlakás-eladások volumene ugyanakkor még mindig alacsonyabb, mint 2019-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés