Előfizetői tartalom

Minden lakástulajdonost érint a kormány legújabb döntése - Novembertől jön a változás

Portfolio
Korábban többször írtunk arról, hogy a kormány tervei között szerepel az ingatlanok energiahatékonysági tanúsítványaira vonatkozó rendszer átalakítása. Ezúttal az Energiaügyi Minisztérium osztott meg újabb részleteket a novembertől élesedő szabályozásról. Az új rendszerben készülő tanúsítványok többek között enyhítik az építkezőkkel szemben támasztott követelményeket.

A ma használatos, 2009-ben bevezetett energetikai tanúsítvány az épület energetikai jellemzőiről tájékoztat, javaslatot tesz az energiahatékonyságot növelő felújításokra, amit újonnan épülő vagy értékesítésre, tartós bérbeadásra szánt épületekre kell elkészíttetni. E kötelezettség a többi között az 50 négyzetméternél kisebb hasznos alapterületű ingatlanokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés