Előfizetői tartalom

Megfizethetetlenül magasak a lakásárak Ázsia legdrágább városaiban - Hogy állunk ehhez képest Budapesten?

Portfolio
Hongkongot megelőzve Szingapúr lett a legdrágább lakáspiacú város az ázsiai és a csendes-óceáni térségben - írja a CNBC. A városállamban egy átlagos lakás 1,2 millió dollárba (közel 420 millió forintba) kerül, míg a havi átlagos bérleti díjak elérik a 2600 dollárt. A jövedelmekhez viszonyítva azonban nem ott a legdrágábbak a lakások, egy kínai város lett a legkevésbé megfizethető.

A hongkongi lakásárak jelentősen csökkentek 2022-ben, miután a jelzáloghitelek kamatai folyamatosan emelkedtek, ami nehezíti a hitelből történő lakásvásárlást. Ezzel párhuzamosan a város népessége is csökkent, így egy év alatt közel 9 százalékos lakásárcsökkenés következett be. Ezzel szemben Szingapúrban 8 százalékkal emelkedtek a lakásárak, amivel mostanra ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés