Előfizetői tartalom

Kivonul az osztrák ingatlanbefektető Magyarországról - Közel tíz budapesti irodaház kerülhet a piacra

Portfolio
A CA Immo felügyelőbizottsága Magyarországot stratégiai szempontból nem "core" piacra minősítette át, megkezdve egyúttal a magyar piacról való kivonulással kapcsolatos tevékenységet - áll a cég közleményében. 2022. december 31-én a CA Immo magyarországi portfóliója kilenc budapesti irodaházból állt, ebből május elején már értékesítettek egy budai irodaházat. Az akkori eladás során az osztrák cég befektetési igazgatója elmondta, hogy a sikeres budapesti eladás egy újabb lépés abban a tőkeforgatási programban, amelynek célja, hogy a hosszú távú portfóliójukba stratégiailag nem illeszkedő eszközöktől megváljanak, illetve, hogy elérjék azt, hogy a németországi és osztrák core piacok a teljes portfólióban több, mint 80%-ra növekedjenek.

A CA Immobilien Anlagen felügyelőbizottsága június 1-én azt a döntést hozta, hogy Magyarországot stratégiai szempontból nem "core" piacnak minősíti át, és ezzel egyidejűleg felhatalmazta az igazgatóságot, hogy kezdeményezze a piacról való kivonulással kapcsolatos valamennyi releváns tevékenységet, akár platformértékesítés, akár részportfólió-értékesítés, akár egyedi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés