Előfizetői tartalom

Térképen az országos lakásárak - A te környékeden mennyit ér egy négyzetméter?

A tavalyi év forgalomcsökkenése ellenére 2022-ben még növekedni tudtak a lakásárak. Az OTP legfrissebb Lakóingatlan Értéktérképe alapján megnéztük, hogy hol, milyen árszintek jellemezték tavaly a hazai lakáspiacot, hol lehetett a legolcsóbban és hol a legdrágábban lakóingatlant vásárolni. Emellett a korábbiakhoz hasonlóan ismét térképen mutatjuk meg, hogy országosan, illetve Budapesten belül mekkorák a lakásárakban mért különbségek és azt, hogy a piac mostani gyenge teljesítménye mikor válthat ismét növekedésbe.

2022-ben országosan nagyjából 10%-os forgalomcsökkenés mellett 18,5%-os árnövekedést mértek az OTP szakértői a hazai lakóingatlanok piacán. Az év második felében viszont már – a reálárat tekintve nyolc év után először – csökkenésbe váltottak az árindexek. A várakozások szerint Idén még nem számíthatunk kilábalásra, az árszínvonal legfeljebb stagnálhat. Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés