Előfizetői tartalom

Rendkívül túlárazott a bécsi lakáspiac - Eljött a korrekció ideje?

Portfolio
Egy hónapja írtunk utoljára a bécsi lakáspiacról annak kapcsán, hogy a kínálati árakban nagyon jelentős, 12 százalékos csökkenés következett be. Az osztrák főváros lakáspiaca viszont még mindig túlértékelt, így az osztrák jegybank jelentése szerint további árcsökkenés várható. Ez azonban már nem hirtelen zuhanással, hanem fokozatos, lassú korrekcióval következhet be - írja a Bloomberg.

Bécsnek nagyobb valószínűséggel kell szembenéznie a túlértékelt lakáspiac lassú korrekciójával, mint egy hirtelen nagy zuhanással. Az osztrák jegybank szerint a bécsi lakásárak 37 százalékkal drágábbak a gazdaságilag indokolt szintnél. A kényszerértékesítések alacsony kockázata és az alacsony új kínálat azonban valószínűtlenné teszi a lakásárak meredek esését....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés