Előfizetői tartalom

Fordulat az Egyesült Államok lakáspiacán

Portfolio
Egyéves csúcsra emelkedett az Egyesült Államokban májusban a lakásépítések száma, miközben a kiadott építési engedélyek száma is emelkedett. Mindez a lakáspiac lehetséges fordulatát jelzi - írja a Reuters. A Kereskedelmi Minisztérium adatai szerint a múlt hónapban 21,7%-kal, 1,63 millió darabra nőtt az éves szintre kiigazított lakásépítések száma, szemben az áprilisi, lefelé módosított 1,34 millióval. Ez 2022 áprilisa óta a legmagasabb érték.

Az amerikai lakáspiac a jelek szerint kezd kilábalni a jegybanki kamatemelések negatív hatásaiból, miután a lakásépítések száma májusban egyéves csúcsra emelkedett. A jövőre utaló építési engedélyek száma szintén emelkedett, így elemzők szerint valóban itt lehet a fordulat. A pozitív jelek ellenére azonban az építtetők előtt továbbra is állnak kihívások, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés