Előfizetői tartalom

Miért áramlik ennyi ember az agglomeráció felé?

Portfolio
Miért érkeznek új beköltözők tízezrei a budapesti agglomeráció egyre szélesebb gyűrűjébe – úgy Budapestről, mint az ország más részeiről, sőt határon túlról is? Miért nem Budapestre költöznek? Jó ez az agglomerációnak? Ezek összegyűjtésére tett kísérletet a kerekasztal-beszélgetés, amit június 7-én, a 29. Országos Urbanisztikai Konferencia felvezető rendezvényeként tartott a HÉTFA Kutatóintézet és a Magyar Urbanisztikai Társaság polgármesterek, főépítészek és más önkormányzati szakemberek közreműködésével.

Ha az ember a fentiekhez hasonló kérdéseket vet fel, rövid úton számos, egymással akár homlokegyenest ellentmondó választ találhat – ráadásul ezek zöme akár egyszerre igaz is lehet. Mondhatnánk, hogy nem tudjuk, mik a szuburbanizáció aktuális mozgatórugói, de nincs szó különösebb titkokról; a megértés fő akadálya inkább az, hogy sok különféle, egymáshoz lazán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés