Előfizetői tartalom

Ennyibe fog kerülni Ukrajna újjáépítése - Friss építőipari előrejelzés érkezett a kelet-európai országokra

Portfolio
Megjelent az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) idén nyári építési piaci előrejelzése 2025-ig. Délkelet-Európában az előrejelzés vegyes. Az idei évben az EECFA öt úgynevezett kis országának építési piacának (Románia kivételével) növekedésre számíthat. Jövőre valószínűleg Szerbia is csatlakozik majd és negatív tartományba fordul, míg 2025-ben Horvátország lehet az egyetlen ország, amely – bár szerény – csökkenést könyvelhet majd el. A kelet-európai régióban a 2025-ig tartó építési előrejelzés Törökország és Ukrajna esetében pozitív, míg Oroszországban végig borúlátó. Törökországban a februári földrengések utáni újjáépítés a fő mozgatórugó, míg Ukrajnában sok múlik azon, hogy milyen gyorsan és milyen hamar sikerül a megrongálódott állományt helyreállítani. Az EECFA a háború kezdete óta most először kísérelt meg előrejelzést készíteni az ukrán piacra. Az egyesület 8 kelet-európai ország építési piacára készít előrejelzést.

Bulgáriában az új koalíciós kormány mérsékelheti az idén várható gazdasági lassulást az uniós források lehívásának felgyorsításával és Bulgária Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének végrehajtásával. Idén a teljes bolgár építési teljesítmény az EECFA becslése szerint reálnövekedést érhet el az erős lakásépítés, a nem-lakásépítések enyhe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés