Előfizetői tartalom

Nem a „városi” CSOK kivezetése, hanem a kapcsolódó támogatások eltörlése üthet milliós sebet a lakáspiacon

Portfolio
Az előző heti kormányinfón bejelentett otthonteremtési támogatások változásai jelentősen befolyásolhatják a lakáspiacot a Duna House elemzői szerint. A pontos részletszabályok, valamint a 2024-re érvényes támogatások feltételei még nem ismertek ugyan, de a vevőknek és eladóknak nagyon fontos időben kapcsolni, mert akár 10 millió forint is lehet a tét. A kistelepülések és a városok ingatlanpiacán eltérő hatásokra számít a Duna House, aki a következő éves támogatások bizonytalan helyzetére hívta fel a figyelmet.

A „városi” CSOK kivezetését, a falusi CSOK összegének bővítését és a Babaváró támogatás emelését, de feltételeinek szigorodását jelentették be a csütörtöki kormányinfón, amelyek összessége jelentős hatással lehet a lakáspiacra rövid és hosszú távon egyaránt. Kapcsolódó cikkünk 2023. 06. 23. CSOK és babaváró: megérkeztek a változások, sírjunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés