Előfizetői tartalom

Hány évnyi átlagfizetés szükséges egy budapesti lakás megvásárlásához? - Megnéztük a kerületi listát

Portfolio
Bár a lakásárak emelkedése egy időre megállni látszik, a fizetésekhez képest még mindig elég nagy terhet jelent a lakásvásárlás. Ezúttal a Pénzcentrum számításai alapján néztük meg, hogy az átlagos négyzetméterárak hogyan viszonyulnak a budapesti átlagfizetéshez a főváros különböző kerületeiben, vagyis hol, hány évnyi fizetés szükséges egy átlagos méretű fővárosi lakás megvásárlásához.

2021-től 2022 közepéig hatalmasat ugrottak a budapesti lakásárak, igaz a népszerűbb helyeken - például a Balaton környékén - szintén jelentős áremelkedés volt mérhető. Most viszont az ország nagy részén lassan egy éve már stagnálnak vagy enyhén csökkennek az árak, különösen a rossz minőségű, energiapazarló családi házak esetében. Az OTP legfrissebb Lakóingatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés