Előfizetői tartalom

Sosem látott felmérés készült a budapesti lakásbérlőkről

Portfolio
A budapesti lakásbérlők csoportját nem könnyű vizsgálni, mivel a hivatalos statisztikák és a valóság nem feltétlenül mutatja ugyanazt a képet és egyébként is kevés a rendelkezésre álló adata arról, hogy hányan, kik, milyen formában bérelnek lakást a fővárosban. Ezt a hiányt hivatott pótolni a Periféria Központ kutatása, melyben a hazai bérlakásszektorról készített átfogó felmérést az intézmény. Ebből többek között kiderül, hogy mennyien élnek ma bérelt lakásban Budapesten, hogyan változott ez az elmúlt évek során, illetve a bérlők mennyire elégedettek a helyzetükkel, mennyit fordítanak lakhatással kapcsolatos kiadásaikra és vajon mit gondolnak egy megfizethető bérlakásszektor létrehozásáról.

A bérlakásszektor keresleti oldalát feltérképező kérdőíves felmérést végzett a Periféria Központ, melyben Budapesten, Belgrádban, Ljubljanában és Zágrábban kérdeztek meg bérlakásban élőket. Budapesten 1762 válaszadó volt a végső mintában, melynek célja az volt, hogy megbecsüljék a megfizethető bérlakásszektor lehetséges lakóinak számát, valamint felmérjék jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés