Előfizetői tartalom

Megszavazta a parlament Lázár János állami építési és beruházási törvényét

Portfolio
Megszavazta a parlament az állami építési és beruházások rendjéről szóló törvényt 136 igen, 49 nem és 9 tartózkodás mellett. A Lázár János nevéhez köthető törvény többek között kötelezővé teszi a BIM használatát az uniós közbeszerzési értékhatárt elérő vagy meghaladó projektek esetén, a korábbiaknál nagyobb ellenőrzést vár el a tervezés és az építkezés során, valamint új alapokra helyezi az állami építési beruházások teljes életciklusát.

A törvény céljai: Az állami építési beruházások rendszerének új alapokra helyezése és egységesítse. Az állami építési beruházások megvalósításának hatékonyságnövelése az energiahatékonyság elsődlegessége mellett. Megfelelő jogi, szakmai és költségvetési garanciák nyújtása a beruházások szereplői számára a kiszámíthatóság érdekében. Az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés