Előfizetői tartalom

A háború nem várt hatása: ide menekülnek az oroszok a szankciók elől

Portfolio
Egyre népszerűbb Dubaj a luxuslakások területén: míg tavaly még csak megközelítette a dobogót, az idei év első negyedévében már az itteni lakáspiac volt a legforgalmasabb a 10 millió dollár feletti ingatlanok tekintetében. Több egyéb tényező mellett az orosz-ukrán háború is közrejátszhatott a dubaji kereslet hirtelen megugrásában, hiszen számos orosz vagy ukrán üzletember telepedett le itt az invázió kezdete óta - írja a Financial Times.

A Knight Frank ingatlantanácsadó vállalat kutatása szerint 2023 első negyedévében a dubaji lakáspiac volt a világon a legforgalmasabb a 10 millió dollárnál drágább ingatlanok tekintetében, a városban mintegy 92 darab szerződést kötöttek meg összesen 1,7 milliárd dollár értékben. Összehasonlításképpen Hongkongban 67 tranzakciót bonyolítottak le 988 millió dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés