Előfizetői tartalom

Csökkennek az építőipari árak, a szakmának munka kell - Jöjjön az új lakásfelújítási támogatás!

Portfolio
Nagy örömmel venne egy energiahatékonysági felújítási lakossági programot az építőipari szakma, megrendelésre van ugyanis szükség, mind a kereskedők, mind a gyártók és a kivitelezők részéről is. Rövid távon nagy megkönnyebbülést jelenthetne, ráadásul az uniós kibocsátáscsökkentési célok felé is nagy előrelépés lenne, ha a hazai lakóingatllanok felújítási löketet kaphatnának energiahatékonysági szempontból. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keretein belül nemrég megalakult Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozat és az Építőanyag-gyártók Tagozat mutatta be a 2023-as évre vonatkozó várakozásokat. Szó volt az árakról, a megrendelésekről, és a szakma legnagyobb kihívásairól.

Juhász Attila, az ÉVOSZ Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozatának elnöke hangsúlyozta, hogy az építőanyag gyártóknál hatványozottan érződik a visszaesés (az értékbeli csökkenés 24% volt a tavalyi első félévhez képest, míg a mennyiségi csökkenés 30%), ami egyre nagyobb nyomást gyakorol a vállalatokra. Komoly döntésekre kényszerülnek, mint például szakképzett munkaerő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés