Előfizetői tartalom

Így alakul a vidéki új lakások ára - Mutatjuk a legolcsóbb és a legdrágább helyeket

Portfolio
Az új építésű lakások kínálati négyzetméterára 975 ezer forint volt a második negyedévben, ami 19 százalékkal magasabb az előző év ugyanezen időszakában mért árnál, de a drágulás nagyobb része a tavalyi évhez köthető, az áremelkedés üteme mára jelentősen lassult a megyei jogú városokban” – összegezte Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője a vidéki lakáspiac legfrissebb adatait. Az idei első negyedévhez képest mindössze 2,9 százalékkal emelkedett az átlagos négyzetméterár.

A szakember arról is beszámolt, hogy a kínálati négyzetméterár vidéken szintet lépett, mivel már az összes városban meghaladta a fél millió forintot. A legolcsóbb Békéscsabán is 605 ezer forintért kínálják az új építésű lakások négyzetméterét, míg Hódmezővásárhelyen 700 ezer forint az átlag. A legtöbb városban 750-950 ezer forint között ingadozik a négyzetméterár....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés