Előfizetői tartalom

Megéri egy jobb munkáért másik városba költözni?

Sokak életében előfordulhat olyan helyzet, hogy egy új állásajánlat miatt egy másik városba kellene költözni. Ilyenkor számos szubjektív szempont is szerepet játszik a döntésben, de vannak tényszerű számok is, amelyek a költözés vagy a maradás mellett szólnak. Egyik legfontosabb ebben az új állással elérhető jövedelem és az ottani megélhetési költségek aránya, ami gyakran azonnal eldönti a kérdést, hogy megéri-e egyáltalán a költözésen elgondolkodni. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy Magyarország különböző részein milyen jövedelmekhez, milyen megélhetési, elsősorban lakhatási költségek társulnak, és ez alapján hol érdemes elfogadni az esetleges állásajánlatot.

Közel kétszeres az átlagjövedelmekben mért különbség a legmagasabb értékű Budapest és a legalacsonyabb értékű Szabolcs-Szatmár-Bereg megye között, de Budapestet leszámítva is másfélszer annyit keres egy Győr-Moson-Sopron megyei munkavállaló, mint a már említett szabolcsi. Mindez a kiadó lakások árazásán is erősen meglátszik, de a jövedelmek és a bérleti díjak sorrendje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés