Előfizetői tartalom

Újabb beruházások kaptak kiemelt státuszt - Vidéken is elkezdte a rozsdaövezeti kijelöléseket a kormány

Portfolio
Budapest után vidéken is elkezdte a rozsdaövezeti kijelöléseket a kormány - írja a Magyar Közlöny. Az érintett területekre tervezett fejlesztések kiemelt nemzetgazdasági beruházásként valósulhatnak meg, így azokon az építési engedély megszerzése nem függ a helyi önkormányzattól, vagyis gyorsabb és egyszerűbb az eljárásrend. Emellett az ott épülő lakásokra időkorlát nélkül alkalmazható az 5 százalékos áfa, amit a leendő vásárlók visszaigényelhetnek.

Eddig 12 terület szerepelt azon helyszínek között, melyeket a kormány kiemelt beruházássá minősített, vagyis amelyeken lényegében áfamentesen vásárolhatnak új lakást a leendő tulajdonosok. Mostanáig ezek kivétel nélkül Budapesten voltak, ezúttal azonban több vidéki helyszín is feltűnik a legújabb kijelölések között. Az alábbiakban először megmutatjuk az eddigi listát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés