Előfizetői tartalom

Hatalmasat zuhantak a Budapest környéki lakásárak

Országos átlagban továbbra is tartják magukat a lakásárak, miután az idei első negyedévben 1,8 százalékot emelkedtek a tavalyi utolsó negyedév 0,8 százalékos csökkenése után. Az MNB legfrissebb számaiból - melyek nagyon hasonlóak a KSH nemrég kijött számaihoz - kiderül, hogy az egyes jogállások és az egyes országrészek között ismét nagyok az eltérések. Az ország legnagyobb részén a tavalyi utolsó negyedéves árcsökkenés az idei első negyedévben enyhe árnövekedésbe csapott át, kivéve a Budapest körüli városokban, ahol a korábbiaknál is jelentősebb, 12 százalékos nominális árcsökkenés következett be.

2023 első negyedévében az év végi mérséklődést követően ismét emelkedtek a lakásárak. Az MNB számításai szerint ez Budapesten 1,6 százalékot jelentett a megelőző negyedévhez képest, éves szinten viszont a negyedik negyedévi 16,0 százalékról 10,1 százalékra lassult a fővárosban a drágulás. Eközben a vidéki városokban 4,0 százalékkal nőttek a lakásárak 2023 első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés