Előfizetői tartalom

Rég nem láttunk ekkora visszaesést az európai ingatlanbefektetésekben

Portfolio
Az MSCI Real Assets legfrissebb Europe Capital Trends jelentése szerint az európai kereskedelmi ingatlanbefektetések az idei második negyedévben nagyon jelentősen, 58 százalékkal estek vissza az egy évvel korábbihoz képest - írja a Bloomberg. Ez 2010 óta a legalacsonyabb negyedéves érték, ami a magas kamatokkal, a lassú gazdasági növekedéssel és az irodahasználat szerkezeti változásaival magyarázható.

A végrehajtott tranzakciók volumene az egy évvel korábbihoz képest 58%-kal 34,4 milliárd euróra esett vissza áprilistól júniusig, de az egész félévet nézve sem jobb a helyzet, 2023 első felének 74,6 milliárd eurós értéke 59 százalékkal kevesebb, mint a megelőző év azonos időszakában. Tom Leahy, az MSCI EMEA Real Assets Research részlegének vezetője a következőket nyilatkozta:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés