Előfizetői tartalom

Korszerűsítési hullám indulhat az ingatlanpiacon

Portfolio
Az EU Taxonómia és az ESG-irányelvek már a közepes vállalkozások esetében is azonnali szemléletváltást követelnek meg. A szabályozási környezet egy-két éven belül extra terheket és kötelezettségeket jelent, amely a tíz évnél régebbi ingatlanokban működő cégeket hatványozottan érinti - áll az ICON Real Estate Management közleményében.

Az EU teljes energiafogyasztásának mintegy 40 %-áért, az energiából származó üvegházhatású gáz-kibocsátásnak pedig 36 %-áért az épületek felelőseki. Az ennek csökkentését ösztönző szabályzói környezet, valamint az ESG-szempontoknak való megfelelés gyökeres szemléletváltozást kíván meg a hazai vállalkozásoktól is. 2024-től kezdve már a pénzügyi szektoron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés