Előfizetői tartalom

Van pénze az államnak: ezeket az utakat mégis megépíti a kormány

Egy vadonatúj és váratlannak mondható döntésével a kormány arról határozott, hogy több közútfejlesztést is leszed az eddigi tiltólistáról, vagyis az új tervek szerint az érintett beruházások mégis megvalósulhatnak.

A hazai ingatlanpiac jövőjéről, a legaktuálisabb kihívásokról szól a szeptember 28-i ingatlanszakmai találkozó, a Property Investment Forum. Ne hagyd ki, a részletek a linken!

A Kormány 1342/2023. (VII. 31.) Korm. határozata közútfejlesztési beruházások felülvizsgálatáról címmel jelent meg a kormány döntése a hétfő éjszakai Magyar Közlönyben. A 6 pontból álló határozat lényege, hogy bizonyos közútfejlesztési beruházásokat mégis megvalósít a kormány.

A határozat ugyanis azzal kezdődik, hogy a kormány egyetért a határozat mellékletében felsorolt közútfejlesztési beruházások kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési jelentőségével. A legfontosabb pontja a 2., ez ugyanis úgy szól, hogy

"a kormány egyetért az 1. pont szerinti beruházások a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedésekről szól 1281/2022. (VI. 4.) Korm. határozat 2. pontja szerinti rendelkezések alóli mentesítésével".

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés