Előfizetői tartalom

Sokat emelkedtek a budapesti lakbérek, de hogy állunk a régió fővárosaihoz képest?

Portfolio
A felvételi ponthatárok kihirdetése után éli meg az egyik legintenzívebb időszakot az egyetemvárosok bérlakáspiaca, a kereslet az eredmények ismeretében hirtelen megugrik: a főváros kedvelt belvárosi kerületeiben átlagosan 147 ezer forintos havi bérleti díj fizetéssel kell kalkulálni, ezért jellemzően kis garzont lehet elérni, míg a kétszobás lakásokért 215 ezer forintot kérnek. Ugyanez a legfrekventáltabb vidéki egyetemi központokban 100 ezer, illetve 145 ezer forint. Az Otthon Centrum (OC) elemzői a numbeo.com adatainak felhasználásával elkészítették a környező országok bérlakáspiaci körképet, hogy bemutassák, a térség nagyvárosaihoz képest hol tart a hazai bérlakáspiac.

Némi meglepetésre – a régió fővárosai közül hagyományosan a legdrágábbnak számító – Bécsben tavalyhoz képest csökkentek a bérleti díjak. A belvárosi kétszobás lakások esetében ez csak minimális 3 százalék körüli árcsökkenés, de a belvárostól távolabb már a tavalyinál akár 20-25 százalékkal kedvezőbb árért is lehet bérelni. A havi bérleti díj a belvárosban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés