Előfizetői tartalom

Idén először csökkentek a lakásárak Kínában

MTI
Kínában idén először csökkentek az új lakások árai havi alapon júliusban, ami újabb jele a kínai gazdaságnövekedés lassulásának. A szerdán közölt adatok szerint 0,1 százalékkal csökkent az új lakások ára júniussal összevetve, amikor stagnálást jegyeztek fel. Éves szinten a csökkenés 0,1 százalék volt júliusban a júniusi szintén stagnálás után.

A lakásárak csökkenése tovább növeli az ingatlanfejlesztők gondját, mivel az ágazat így is komoly adósságválságban van, miközben visszaestek az ingatlanbefektetések és a lakáseladások. Elemzők szerint a következő hónapokban várhatóan tovább csökkennek az ingatlanárak, ami arra kényszerítheti a kormányzatot, hogy pótlólagos támogatást nyújtson az ágazatnak, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés