Előfizetői tartalom

Többszörösére emelkedett a távmunkában dolgozók aránya - Milyen hatással lesz ez a városainkra nézve?

Portfolio
A hibrid munka továbbra is velünk van, melynek eredményeként az irodák kihasználtsága világszerte 30 százalékkal a pandémia előtti szintek alatt stabilizálódott, ennek hatásai pedig jelentősek. A McKinsey tanulmánya ezeket a hatásokat vizsgálta, mi pedig ennek kapcsán megnéztük, hogy milyen hatással volt ez a kelet-közép-európai régió irodapiacára.

A tanulmány rávilágít, hogy a távmunka elterjedésével a fizikai irodáktól elszakadva a lakosok magasabb számban kezdték elhagyni a városmagokat, New York központi területe például 2020 és 2022 közepe között 5 százalékot veszített a népességéből, míg San Franciscoban ugyanez 7 százalék volt, ami többek között a helyi kiskereskedelemre is hatással volt. A napi ingázásból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés