egyetem oktatás
Ingatlan

Sorra épülnek az akkumulátorgyárak, de lesz rá elég szakember?

Portfolio
Debrecen mellett már Nyíregyházán is akkumulátorgyár megépítése van tervben. A Kelet-Magyarországot érintő fejlesztésekhez azonban magas színvonalú logisztikai munkaerő megléte is szükséges. Ennek érdekében a Nyírség fővárosában a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) kellő érdeklődés esetén Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést indít személyes oktatás formájában.

Évente több száz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE). A több évtizedes hagyományokkal rendelkező képzés ráadásul személyes oktatás formájában hamarosan Nyíregyházán is elindulhat.

„Az akkumulátorgyárak működéséhez elengedhetetlen a magas színvonalú logisztikai ismeretek megléte. Példaként csupán, az alapanyagokat a gyártási helyszínekre kell szállítani, az üzemekben precíz intralogisztikai folyamatokat kell ellátni, valamint a késztermékeket a felhasználási helyekre is el kell juttatni, ezért magas színvonalú, hatékony, integrált logisztikai rendszerekben kell gondolkodni” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke, aki hozzátette, hogy a speciális gyártási, jelen esetben akkumulátorgyártási folyamatokhoz a megfelelő logisztikai ismeretek nélkülözhetetlenek.

CTPark Budapest West - BIA2c
10282 m25.5–5.9
CTPark Ecser - ECS1
39108 m25.5–5.9
Prologis Park Budapest-Gyál
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-Sziget
2000 m24.7–4.7

A logisztikai képzés célja, hogy az azt elvégző, sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni.

Megnőhet az igény Kelet-Magyarországon a logisztikai szakemberekre

A debreceni akkumulátorgyár hírei után, a közelmúltban bejelentették, hogy a kínai Sunwoda Electronics gyár építését tervezi Nyíregyházán. Az autóipari akkumulátorgyártó vállalat 580 milliárd forintos nyírségi beruházása terv szerint már jövőre elindul, így hamarosan a logisztikai szakemberekre is releváns igény keletkezhet.

A hazai ingatlanpiac aktuális kérdéseivel kiemelten foglalkozunk a szeptember 28-i Property Investment Forum 2023 konferencián. Részletekért kattints!

„A Kelet-Magyarországot érintő beruházások magas színvonalú logisztikai ismeretekkel rendelkező munkaerőigényt generálhatnak. Ezáltal pedig megnőhet a kereslet azokra a potenciális munkavállalókra, akik efféle tudással rendelkeznek. Szeretnénk, ha ilyen szakemberekből az ország keleti részében is egyre több lenne, ezért kellő érdeklődés esetén akár már idén ősszel Nyíregyházán is Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés indulhat” – emelte ki a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A nyíregyházi képzésben való részvétel feltétele azonos a többivel. A jelentkezőnek rendelkeznie kell bármilyen felsőfokú, vagy logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettséggel, azonban akkor is tud jelentkezni, ha a szakterületnek megfelelő felsőfokú oktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal, vagy 3 éves logisztikában eltöltött szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Címlapkép forrása: Getty Images

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
maggiore tó olaszország