Előfizetői tartalom

Tovább csökkenhetnek a lakásárak az unió egyik legolcsóbb országában

Portfolio
A magyarországihoz hasonló folyamatok zajlanak az Európai Unió több országának lakáspiacán, ami alól az egyik legalacsonyabb árakkal rendelkező Bulgária sem képez kivételt. Az országban 2023 második negyedévében tovább csökkent a tranzakciók száma, 2022 azonos időszakához képest 15 százalék volt a visszaesés - írja a Property Forum. Az okok mögött a jelzáloghitelek emelkedő kamatai, az infláció és a gazdasági bizonytalanság áll.

A vásárlók óvatosabbak lettek, nem vágnak bele azonnal a vásárlásba, és gyakran 5-10%-os árengedménnyel hajlandók csak tárgyalni az adott lakás megvételéről. A tranzakciók számának csökkenése ellenére azonban a bulgáriai lakóingatlanok árai továbbra is tartják magukat. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a tavalyi utolsó negyedévben stagnálás, az idei elsőben pedig 1,5-2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés