Előfizetői tartalom

Új megoldást kínál egy cég a nagyvárosok túlmelegedése ellen

Portfolio
A nyári kánikula – a tartósan 30 fok feletti nappali hőmérséklet – megviseli az emberi szervezetet és ez fokozottan igaz a nagyvárosokban élőkre, ugyanis a sűrűn lakott területeken városi hőszigetek alakulnak ki, emiatt jelentős lehet a hőmérséklet-különbség a belvárosi területek és az agglomeráció között. Az építőiparban egyre többen ismerik fel ezt a problémát, melyben segíthetnek a nemcsak színükben, de fenntarthatósági szempontból is merőben újdonságnak számító fehér tetőcserepek.

Világszerte egyre nagyobb problémát jelent a városi hőszigetek kialakulása. A nagy melegben az épületek és az aszfalt sok hőt elnyel, környezetükben pedig magasabb lesz a hőmérséklet, mint a környező vidéken. Ez hatással van az emberek egészségére, kényelmére és növeli az épületek energiaszükségletét is. Az ELTE TTK Meteorológiai Tanszékén már húsz éve követik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés